У Колобова не планують виходити на зовнішні ринки

Середа, 10 жовтня 2012, 18:26

Мінфін до кінця року не планує вихід на зовнішні ринки запозичень і віддаватиме перевагу випуску облігацій внутрішньої державної позики.

Про це заявила директор Департаменту боргової і міжнародної фінансової політики міністерства фінансів Галина Пахачук, повідомляє "УНІАН".

"У нас залишилося не так багато до кінця року взяти – близько 7 млрд гривень. Випускатимемо довгострокові ОВДП на 5-7 років", - сказала Пахачук.

При цьому директор департаменту відзначила, що, можливо, наприкінці року буде проведено аукціон з розміщення внутрішніх урядових облігацій, номінованих у валюті, для забезпечення залишків на початок січня наступного року.

Вона відзначила, що на даний момент у першому місяці 2013 року витрати з держборгу мають становити близько 7 млрд гривень.

Як відомо, Мінфін віддасть 1 млрд гривень з обслуговування державного боргу на дотації з держбюджету для виплати зарплат бюджетникам.

Нагадаємо, 10 жовтня Мінфін розпочав розміщення казначейських зобов’язань на пред’явника в документарній формі серії А обсягом 100 млн доларів зі строком обігу 24 місяці, номінальною вартістю 500 доларів, відсотковою ставкою 9,2% річних та сплатою купонів кожні шість місяців.