"Зелена карта" попереджає про махінації з українськими полісами

Субота, 8 вересня 2012, 13:47

Міжнародна система "Зелена карта" звертає увагу на значну кількість махінацій з українськими полісами.

Про це повідомив президент міжнародної асоціації "Зелена карта" Маріуш Віхтовський під час зборів членів Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ), передає "Інтерфакс-Україна".

"Якщо таке станеться (збережеться ситуація з махінаціями), то ваші громадяни не зможуть подорожувати до інших країн із полісами українських компаній", - зазначив він.

Водночас, за словами Віхтовського, така ситуація складається не лише на українському ринку, у зв'язку з чим у системі "Зелена карта" розроблено низку заходів щодо вирішення проблеми.

Серед них він назвав, зокрема, посилення взаємодовіри між членами бюро, поліпшення фінансової дисципліни страхових компаній, навчання та постійні перевірки фінансового стану членів бюро.

Віхтовський також повідомив, що ще однією проблемою в Україні є низький рівень страхування транспорту, і це негативно позначається на фінансовому становищі страховиків.

На його думку, для вирішення проблеми необхідне налагодження тісної співпраці з міліцією та реєструвальними органами.

Віхтовський також назвав серйозною проблемою на ринку "Зеленої карти" фінансове шахрайство, з яким пов'язано близько 20% усіх зроблених виплат за "Зеленою картою".

"Ситуацію можна поліпшити, але для цього необхідно налагодити тісну співпрацю між ринками різних країн", - сказав він.

На сьогодні членами "Зеленої карти" є 46 країн.