Уряд оскаржив рішення про виплату Росії мільярдних боргів

Четвер, 27 вересня 2012, 15:43

Уряд оскаржив в апеляційному порядку рішення про виплату урядом України Міністерству оборони РФ понад 3,1 млрд гривень.

Про це йдеться у повідомленні Мін'юсту, передає "Інтерфакс-Україна".

"Уряд оскаржив в апеляційному порядку рішення Господарського суду Києва про виплату українським урядом Міністерству оборони РФ понад 3,1 млрд гривень (близько 390 млн доларів) боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ)", - сказано в повідомленні.

За даними відомства, апеляційну скаргу на це судове рішення подав 25 вересня 2012 року до Київського апеляційного господарського суд Києва представник уряду.

Нагадаємо, нещодавно Господарський суд Києва зобов'язав уряд виплатити міністерству оборони Росії 3,113 млрд гривень боргів ЄЕСУ.

Міноборони Росії вимагає стягнути з Кабінету міністрів України 3 мільярди 239 мільйонів гривень.

Як відомо, СБУ порушила кримінальну справу проти Юлії Тимошенко за борги корпорації ЄЕСУ перед Росією.

"Зокрема Тимошенко обвинувачується в тому, що будучи президентом і фактичним власником корпорації ЄЕСУ за попередньою змовою з колишнім прем'єром Павлом Лазаренком вчинила замах на розтрату коштів державного бюджету в особливо великих розмірах шляхом покладання на Кабінет міністрів зобов'язань приватної корпорації ЄЕСУ перед Міноборони Росії на суму 405,5 млн доларів", - повідомив керівник головного слідчого управління СБУ Іван Дерев'янко.

У середині минулого року Міноборони Росії надсилало Кабміну лист з вимогою погасити борг ЄЕСУ в сумі 405,5 мільйонів доларів.

Пізніше у ЗМІ з'явився лист міністра юстиції України Олександра Лавриновича, у якому йшлося про те, що у Мінфіні немає ніякої інформації, яка б засвідчувала надання державних гарантій за зобов’язаннями корпорації ЄЕСУ.