Депутати "підправили" закон про вклади

Вівторок, 18 вересня 2012, 18:29

Верховна рада схвалила проект поправок до закону про систему гарантування вкладів.

За відповідний законопроект проголосували 256 народних депутатів при необхідному мінімумі для ухвалення рішення в 226 голосів, повідомляє офіційний сайт парламенту.

Відповідно до закону, адміністративна рада Фонду гарантування вкладів фізичних осіб може змінювати розмір максимального відшкодування, але не уточнюється, в яку саме сторону.

Крім того, законом передбачається встановлення мінімальної суми граничного розміру гарантованої суми відшкодування вкладникам за їх вкладами у розмірі не менше 150 тис гривень.

Також, закон надає можливості Фонду протягом тимчасової адміністрації неплатоспроможного банку здійснювати оплату витрат такого банку, пов’язаних із здійсненням оперативної діяльності та проведенням заходів, необхідних для його виведення з ринку, за умови недостатності коштів у банку для оплати таких витрат.

У новій редакції закону про систему гарантування вкладів також пропонується розширити підстави, за якими припиняються повноваження членів адміністративної ради Фонду та встановити заборону працівникам Фонду розголошувати інформацію, що становить інформацію з обмеженим доступом як в період роботи у Фонді, так і після припинення трудових відносин з ним.