Азаров обіцяє нафтогазове "покращення" через 15 років

Субота, 15 вересня 2012, 11:21

Азаров прогнозує, що Україна зможе повністю забезпечити свої потреби в нафті і газі за рахунок власних ресурсів протягом 15 років (до 2028 року).

Про це прем'єр-міністр сказав на засіданні "Ялтинської європейської стратегії", передають "Українські новини".

"Ми поставили перед собою завдання: протягом 15 років Україна повністю забезпечить себе своїми власними запасами газу. І в нас вони є. Ми здатні протягом 15 років повністю закрити свої потреби в газі та нафті", - сказав прем'єр.

При цьому Азаров зазначив, що Україна приймає відповідні заходи для розв'язання проблеми залежності від іноземних енергетичних ресурсів, зокрема, за останні два роки було значно скорочено споживання газу.

"Ми на наступний рік скорочуємо в два рази споживання газу. Вдумайтеся. За два роки - у два рази зменшити споживання газу", - сказав прем'єр.

Крім того, прем'єр в черговий раз поскаржився, що Україна змушена платити надзвичайно високу ціну за імпортований з Росії газ.

При цьому Азаров підкреслив, що для реалізації плану з забезпечення себе власними енергоресурсами Україна вже розпочала буріння на шельфі Чорного моря.

Як повідомлялося, ціна імпортного газу, що поставляється на адресу НАК "Нафтогаз України", підвищиться з 4 кварталу на 0,94%, або на 4 долари за тис куб. м до 430 доларів.