У Порошенка дали "прокладці" чверть мільйона на сайт

П'ятниця, 14 вересня 2012, 16:57

Мінекономрозвитку 11 вересня уклало угоди з ТОВ "Клевер Софт" на програмні послуги сайту міністерства на загальну суму 270 тис гривень.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Послуги із технічного та технологічного супроводження офіційного веб-сайту Мінекономрозвитку коштуватимуть 150 тис гривень.

Ще 120 тис гривень програмісти отримають за консультативні послуги щодо розробки комплексної системи захисту інформації, щоб уникнути несанкціонованого доступу до системи "Офіційний веб-сайт" з інших комп’ютерів.

ТОВ "Клевер софт" обрано по неконкурентній процедурі закупівлі "в одного учасника", оскільки компанія є розробником та власником програмної платформи "CS doc", на базі якої створено ІТС "Офіційний веб-сайт".

При цьому міністерство повідомляє, що воно замовило "Клевер Софту" створення сайту у 2011 році.

Однак в "ВДЗ" жодних даних про угоду між Мінекономрозвитку і цією фірмою немає.

На сайті міністерства повідомляється, що його розробником є відома компанія "Софтлайн".

Компанія "Клевер софт" зі статутним капіталом 900 гривень Дениса Зернишкіна, Андрія та Наталі Сергійчуків раніше отримала 3,69 млн гривень на розробку програмного забезпечення для Генпрокуратури і 447 тис гривень на web-портал адміністративних послуг в місті Києві.

На тендері КМДА "Софтлайн" пропонував виконати роботи вдвічі дешевше від "Клевер Софту", однак його заявка була відхилена.

В КМДА вирішили, що "Софтлайн" немає досвіду по створенню веб-порталів.