НКЦПФР хоче зібрати власників корпоративних бондів

Четвер, 9 серпня 2012, 16:16

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку пропонує ввести інститут загальних зборів власників корпоративних облігацій з наданням їм права погоджувати рішення емітента.

Законопроект "Про внесення змін до закону "Про цінні папери та фондовий ринок" щодо розвитку ринку облігацій" комісія схвалила на своєму черговому засіданні у четвер, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Зборам власників корпоративних облігацій буде надане право погодження рішень емітента за операціями з активами в разі неналежного виконання його зобов'язань за цими облігаціями. Крім того, узгодженню підлягатиме процес реструктуризації зобов'язань і внесення будь-яких змін до проспекту емісії", - вказують представники НКЦПФР.

Документ також врегулює дії емітента та власників корпоративних облігацій у випадку дефолту, реструктуризації боргу, конвертації облігацій.

Власники дефолтних облігацій зможуть вимагати від емітента дострокового погашення грошових зобов'язань.

При цьому якщо ідеться про забезпечені облігації, то дострокового виконання зобов'язань можна буде вимагати і від особи, яка  надала забезпечення.

Нині проект закону готується до публікації і обговорення з громадськістю, а також узгодженням із зацікавленими міністерствами та відомствами.