Азаров зацікавився китайськими технологіями газифікації вугілля

Вівторок, 7 серпня 2012, 15:38

Україна зацікавлена у використанні китайських технологій газифікації вугілля в рамках реалізації проектів із заміщення природного газу.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі у вівторок із заступником голови правління "Державного банку розвитку Китаю" Лі Цзипінєм, повідомляє прес-служба уряду.

"Для нас питання заміщення дорогого імпортного газу вугіллям - це стратегічне питання. Ми зацікавлені у китайських технологіях газифікації вугілля до водовугільного палива. Успішна реалізація цього проекту дасть змогу під час державного візиту президента України до КНР, який запланований на листопад, говорити про більш масштабні проекти", - сказав Азаров.

У свою чергу, Лі Цзипінь зазначив, що для реалізації в Україні проекту із заміщення газу вугіллям китайська фінустанова готова відкрити кредитну лінію на 3,656 млрд доларів.

"Ви зараз реалізуєте програму із заміщення використання природного газу українським вугіллям. Ця програма зараз перебуває на стратегічному рівні. Спеціалісти наших країн уже досягнули згоди щодо співпраці в рамках цього проекту, і ми готові надати вам кредит на суму 3,656 млрд доларів для підтримки цієї програми", - сказав він.

Як відомо, Україна також має намір залучити 3 млрд доларів китайських інвестицій для реалізації проектів у галузі АПК.