Запоріжжя випускає облігації

Середа, 29 серпня 2012, 10:04

Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку зареєструвала випуски та проспекти емісій облігацій Запорізької міськради сумарно на 50 мільйонів гривень.

Як повідомляє "Комерсант-Україна", це сталося у вівторок.

Інвесторам будуть запропоновані папери трьох серій: "L" - на 10 млн грн, "M" і "N" - по 20 млн грн. Вони будуть в обігу два, три і чотири роки відповідно.

Згідно з проспектом емісії облігацій, залучені кошти місто витратить на "реалізацію проектів капітального будівництва".

Рішення про випуск облігацій, ухвалене депутатами Запорізької міськради 23 лютого, передбачало, що максимальна ставка дохідності за ними не повинна перевищувати 18% річних. У проспекті емісії говориться, що ставка буде нижча, вона складе 17,4%, а виплата відсотків за паперами буде здійснюватися щоквартально.

Примітно, що розміщення облігацій планується провести всього за чотири дні - з 13 по 18 вересня, в той час як зазвичай для цього потрібно кілька місяців, а законодавство і зовсім дозволяє проводити продаж боргових паперів протягом року.

Ще в квітні агентство "IBI-Рейтинг", яке давно працює з Запоріжжям, присвоїло даними паперам рейтинг uaAA-.

Це не перше залучення коштів Запорізькою міською радою через випуск облігацій. У жовтні 2011 року були розміщені папери серій "I", "J" і "K" на 25 млн грн під 13,5% річних.

Одночасно Запоріжжя погасило облігації серії "G" на 25 млн грн, виплативши по них дохід у 748 тис. грн.