У Близнюка попередили про шахраїв на ринку дешевої іпотеки

Понеділок, 20 серпня 2012, 10:09

За повідомленнями засобів масової інформації, нещодавно в Україні з'явилися особи, які за винагороду пропонують сприяння громадянам в оформленні дешевої іпотеки.

У зв'язку з цим Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства зробило офіційну заяву, інформує "Лігабізнесінформ".

Так, за заявою відомства, компенсація відсоткової ставки за іпотечними кредитами в комерційних банках в рамках здешевлення іпотеки надається громадянам з боку держави безкоштовно.

Можливі додаткові умови та оплата послуг тільки комерційних банків, які регламентуються виключно їхніми внутрішніми правилами (страховка, комісія, інші збори та платежі при оформленні кредиту).

Оформлення компенсації відсоткової ставки за відсутності на те законних підстав, як і оплата таких послуг - незаконні, підкреслили в міністерстві.

Крім того, будь-які консультації, роз'яснення, сприяння в оформленні здешевлених іпотечних кредитів здійснюються безкоштовно тільки в державних установах і відділеннях Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Мінрегіон підкреслив, що здешевлення іпотеки для громадян відбувається на підставі і способом, передбаченими Постановою Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2012 N343 "Про затвердження Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов".