Янукович підтримав податкові пільги для "Повітряного експреса"

Четвер, 16 серпня 2012, 12:12

Президент Віктор Янукович підписав закон № 9649-д, що надає ряд податкових пільг для інфраструктурних проектів у Київському регіоні.

Про це повідомили в прес-службі Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами.

Як відзначили в Держнацпроекті, закон дозволить, зокрема, підвищити ефективність реалізації національного проекту "Повітряний експрес", що передбачає організацію швидкісних пасажирських перевезень між ст. "Київ-Пасажирський" і міжнародним аеропортом "Бориспіль", розвиток інфраструктури аеропорту.

Проектом "Повітряний експрес" також заплановано суттєве оновлення рухомого складу і розвиток інших інфраструктурних об'єктів Київської області, зокрема будівництво Малої кільцевої дороги.

Як відомо, реалізація проекту "Повітряний експрес" здійснюється за рахунок кредитних коштів, наданих Китаєм під державні гарантії уряду України.

Рамкову угоду між ДП "Міжнародний аеропорт" Бориспіль "і Китайською національною корпорацією машинної індустрії і генеральних підрядів дозволяє Україні отримати кредитне фінансування в обсязі до 1 млрд доларів.

Воно передбачає будівництво залізниці протяжністю 8 км від Києва до аеропорту "Бориспіль", будівництво чотирьох вокзалів і забезпечення залізниці електропоїздами.

У квітні 2011 року уряд прийняв рішення про надання державних гарантій під кредит для реалізації проекту в розмірі 372,31 млн доларів, а у травні 2011 року Україна домовилася з Китаєм про виділення відповідного кредитного фінансування.

4 липня 2012 Верховна рада прийняла закон № 9649-д "Про внесення змін до розділу ХХ" Перехідні положення "Податкового кодексу України (щодо реалізації проектів з будівництва інфраструктурних об'єктів Київського регіону)".

Відповідно до закону, звільняється від обкладення податком на додану вартість необхідний для реалізації проектів імпорт товарів і послуг та тимчасове ввезення товарів, а також операції з поставки виконавцем замовнику спорудженого об'єкта.

Перелік таких товарів і послуг встановлює Кабінет міністрів.

Крім того, учасники проекту "Повітряний експрес" звільняються від податку на прибуток та земельного податку.