В Ощадбанку обіцяють уже другу "вітіну тисячу"

Середа, 15 серпня 2012, 12:26

Виплати другої тисячі гривень в якості компенсації вкладникам Ощадбанку СРСР розпочнуться вже в 2013 році.

Про це заявив глава правління Ощадбанку Сергій Подрєзов, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Як зазначив Подрєзов, вже отримав у 2008 році компенсації вкладникам необхідно буде пройти процес актуалізації в 2012 році з тим, щоб в 2013 році необхідні кошти були нараховані.

При цьому він не виключив, що сума компенсацій, які видаються в рамках другого етапу, може бути змінена.

"Все буде залежати від бюджету і як виділить Кабмін. Поки було по 1 тис. гривень, а на померлих - 500 гривень. На сьогодні основна задача була вирівняти умови, що ті, хто тоді зареєструвався, але не отримав, - вони отримали. Все на сьогоднішній день в рівних умовах і отримуватимуть незалежно від того, хто і коли зареєструвався ", - сказав він.

Подрєзов також нагадав, що з 1 вересня Ощадбанк відновить реєстрацію в інформаційно-аналітичній системі "Реєстр вкладників заощаджень громадян" для вкладників, які ще не проходили реєстрацію даних і компенсаційних рахунків.

Також розпочнеться актуалізація вкладників, які в 2008 році отримали компенсацію в повному обсязі.

За даними Ощадбанку, станом на 15 серпня 2,4 млн. вкладників вже отримали компенсаційні виплати на загальну суму 2,28 млрд гривень.

Всього до реєстру на отримання виплат були включені 3,8 млн громадян, з яких 3,3 млн актуалізували свої дані для отримання грошей.

Виплати здійснюються тим вкладникам, дані про яких внесені до Реєстру вкладників заощаджень громадян до 1 січня 2012 року і які не отримали протягом 2008 року компенсаційні кошти в межах проіндексованих заощаджень, але не більше 1 тис. гривень на одного вкладника.