Відомство Тігіпка гальмує вдосконалення системи соцдопомоги

Вівторок, 14 серпня 2012, 16:46

Мінсоцполітики зволікає з реалізацією проекту вдосконалення системи соціальної допомоги.

Про це йдеться у повідомленні Рахункової палати.

"За підсумками аудиту проекту вдосконалення системи соціальної допомоги (підтримується позикою Міжнародного банку реконструкції та розвитку), колегія Рахункової палати зазначила, що у 2011 році його реалізація прискорилася, однак Мінсоцполітики забезпечило досягнення лише третини запланованих на рік показників результативності проекту", - сказано в повідомленні.

У відомстві повідомили, що удосконалення системи соцдопомоги має на меті посилити її адресність та спростити процедури надання, зокрема через запровадження технології прийому громадян за принципом "єдиного вікна".

"Проте Мінсоцполітики реалізує проект надто повільно: протягом шести років замість передбачуваних міжнародною угодою двох з половиною", - зазначили у відомстві.

У рахунковій палаті також заявили, що неодноразові перенесення термінів створення інформаційно-аналітичної системи захисту населення як ключового заходу проекту призвели до відстрочення його реалізації до 1 січня 2013 року.

Нагадаємо, проект вдосконалення системи соцдопомоги підтримується Міжнародним банком реконструкції та розвитку, який у 2006 році надав Україні позику в сумі майже 99 млн доларів.