IBM цікавилася придбанням серверів RIM

Субота, 11 серпня 2012, 12:17

Корпорація IBM цікавилася покупкою підрозділи канадської RIM, виробника бізнес-смартфонів Blackberry.

Про це повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на два неназваних джерела.

За даними агентства, мова йде про неофіційному реченні придбати актив, який містить основну ноу-хау корпоративного зв'язку RIM - підрозділ, що управляє мережею серверів, які забезпечують користувачам Blackberry захищену електронну пошту та обмін повідомленнями.

Зараз переговори не ведуться, уточнює джерело.

Ані IBM, ні RIM не коментують інформацію про можливу операцію.

Як відомо, на початку 2012 року вже були повідомлення, що керівництво відчуває труднощі RIM зустрічалося з потенційними покупцями всього її бізнесу, у тому числі з представниками Samsung.

Тоді інформація про передбачувану продажу привела до зростання акцій на 8%, а її спростування Samsung - до падіння більш ніж на 5%.

Спостерігачі зробили висновок, що інвестори вже не вірять в самостійні перспективи компанії.

Навесні стали обговорюватися варіанти продажу RIM по частинах. З'явилася інформація, що на бізнес з виробництва Blackberry претендують Amazon і соціальна мережа Facebook, а ключовою серверний сегмент компанія може залишити собі, в тому числі для суборенди.

В кінці червня RIM опублікувала звіт про квартальний збиток, оголосивши, що випуск нового телефону відкладається до 2013 року.

Без урахування спеціальних виплат збиток RIM за перший квартал, що завершився 2 червня, склав 192 млн доларів, або 37 центів на акцію.

Виручка впала на 43% - до 2,81 млрд доларів, продажі смартфонів у фізичному вираженні впали вдвічі - до 7,8 млн доларів.