У аграрному відомстві запевняють, що виробництво молока зростає

Субота, 7 липня 2012, 12:35

Зростання виробництва молока за перші п'ять місяців 2012 року становить 2,6% в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року.

Про це повідомив директор департаменту економічного розвитку та аграрного ринку міністерства аграрної політики і продовольства Сергій Кваша, передає "ЛігаБізнесІнформ".

"Загальні тенденції в галузі молочного скотарства протягом перших п'яти місяців були досить позитивними. За цей час виробництво молока в усіх категоріях господарств збільшилося на 107,5 тис тонн, або на 2,6% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. При цьому це збільшення відбулося на 13,7% за рахунок сільськогосподарських підприємств", - зазначив директор департаменту.

Він наголосив на актуальності програми державних дотацій за зміст молодняку ​​ВРХ в господарствах населення, яка буде діяти на постійній основі.

"Постанови Кабміну дають можливість через механізм державної дотації стимулювати селян тримати молодняк великої рогатої худоби. За одну голову виплачується тисяча гривень, і, на моє переконання, ця програма реально діє", - додав Кваша.

Нагадаємо, Мінагропрод направив населенню 1,046 млн гривень дотацій на збереження поголів'я великої рогатої худоби з обіцяних раніше 1 млрд гривень.