Рада прийняла удосконалений закон про ІСІ

П'ятниця, 6 липня 2012, 09:35

Верховна рада прийняла в цілому закон "Про інститути спільного інвестування" (ІСІ) у новій редакції, яка суттєво розширює можливості цих інститутів.

За документ в четвер проголосували 257 депутатських карток, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"З ринком законопроект погоджений, з Комісією (Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку) - теж так", - повідомив на передодні на засіданні комітету представляв документ депутат Ігор Прасолов, глава ради Національного банку України та підкомітету з питань цінних паперів та фондового ринку.

Текст документа до другого читання на сайті Ради поки відсутній.

Як уточнив агентству інформоване джерело, в ході доопрацювання документа норма про обов'язкове рейтингування, яку критикував тиждень тому депутат від опозиції Сергій Терьохін, була відкоректована і тепер не стосується венчурних фондів.

У законопроект також введена єдина для всього фондового ринку, а не тільки для ІСІ, стаття про конвертацію цінних паперів, як обмін цінних паперів одного випуску на цінні папери іншого випуску цього ж емітента з умовою обов'язкового викупу емітентом паперів у власників, не згодних на таку конвертацію.

Крім того, встановлено, що закон набуде чинності з 1 січня 2014 року, а низка пунктів, зокрема, що стосуються похідних - з 1 січня 2015 року.