У Київстарі і МТС кажуть, що Кузьмін завищив оцінку рентабельності

Понеділок, 30 липня 2012, 09:00

Рентабельність на ринку мобільного зв'язку далеко не захмарна, відзначають представники найбільших операторів мобільного зв'язку в Україні.

За їхніми словами, цифри, озвучені першим заступником голови Антимонопольного комітету Рафаелем Кузьміним, занадто завищені, передає "ЛІГАБізнесІнформ".

Як відомо, раніше чиновник заявив, що рентабельність "Київстару" сягає 98%, а МТС - більше 50%.

Заява була зроблена в рамках розслідування, яке проводиться АМКУ спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ).

Регулятори намагаються з'ясувати обґрунтованість підвищення тарифів на мобільний зв'язок.

Як відзначають в "Київстарі", згідно зі звітом про показники діяльності, які щоквартально надаються в НКРЗІ, рентабельність компанії за українськими стандартами фінансової звітності за підсумками першого кварталу 2012 року становить 35,3%.

У свою чергу, в компанії МТС повідомили, що відповідно до українських норм фінзвітності, прибуток компанії за результатами першого кварталу 2012 року з урахуванням усіх витрат становить 14,1%.

Раніше, в.о. голови Антимонопольного комітету Рафаель Кузьмін заявив, що його відомство буде ініціювати консультації з урядом з приводу заходів щодо найбільших мобільних операторів.

Рентабельність найбільших мобільних операторів, що працюють на території Україні, істотно перевищує рентабельність в інших країнах, заявив Кузьмін.

Зокрема, у компанії "Київстар", за його словами, вона становить 98%, у МТС - більше 50%.

Кузьмін підкреслив, що мобільні тарифи мають бути знижені до такого рівня, який дозволяв би компаніям закладати рентабельність не вище 30%.