Євро у вересні може подешевшати до 1,15-1,2 долара

Четвер, 26 липня 2012, 18:04

Курс євро до долара у вересні може впасти до рівня 1,15-1,2 долара.

Таку думку висловив глава валютної аналітики Societe Generale SA Кит Джукс в інтерв'ю Bloomberg Television, повідомляє агентство "Интерфакс".

Тим часом, вартість євро росте в середу на заяві голови Європейського центрального банку Маріо Драги про готовність зробити все для збереження єдиної європейської валюти і цілісності єврозони.

Курс євро підскочив в ході торгів на 1,3% - до 1,23 долара, підйом став максимальним майже за місяць.

За словами Джукса, євро залишиться не поточному рівні протягом всього серпня, а потім відновить зниження.

"ЄЦБ робить все, що може, проблема полягає в політиках. Що нам необхідно подолати, так це криза фінансування банківської системи і урядів", - заявив аналітик.

Джукс зазначив, що боргова криза в єврозоні, ймовірно, продовжить негативно позначатися на довірі і може підштовхнути до рецесії економіку США.

"Економіка США перебуває в набагато більш хорошій формі, ніж європейська. Жодна зі сфер американської економіки не штовхає її в рецесію. Загрозу для неї представляє Європа", - зазначив експерт.

За словами Джукса, Федеральна резервна система США, ймовірно, схвалить цього року додаткові заходи для стимулювання економіки.

Запуск ФРС третього раунду стимулювання є питанням часу, вважає він.

За даними індексу Correlation-Weighted Currency, що розраховується Bloomberg, з початку 2012 року євро подешевшав на 5,1% щодо дев'яти основних світових валют, у той час як долар подорожчав на 0,7%.