Банки Уолл-стріт відзвітували про найгірші фінрезультати з 2008 року

П'ятниця, 20 липня 2012, 18:27

П'ять найбільших банків Уолл-стріт повідомили про найгірші фінансові результати за півріччя з моменту кризи 2008 року.

Проте банки попросили інвесторів проявляти терпіння, передає "Газета.Ru".

За даними агентства Bloomberg, J.P. Morgan Chase & Co., Bank of America Corp., Citigroup Inc., Goldman Sachs Group Inc. і Morgan Stanley одержали за півріччя спільну виручку в розмірі 161 млрд доларів, що нижче на 4,5% в порівнянні з 2011 роком і є найгіршим результатом з 2008 року, коли банки отримали 135 млрд доларів.

Компанії бачать причину погіршення фінрезультатів в низьких процентних ставках, зменшенні кількості укладених угод на тлі стурбованості європейською кризою і уповільнення зростання в США і Китаї.

Більшість банків з 2009 року так і не змогли отримати дохід, який перевищував би вартість витрат на залучення їх капіталу, пояснює колишній партнер Goldman Sachs і професор Нью-Йоркського університету Рой Сміт.

Як відзначає агентство, банки з 2005 року публікували звіти про зниження виручки в другому півріччі, в зв'язку з чим в цьому році також слід очікувати погіршення показників.

Найбільший банк США за розміром активів - JP Morgan - раніше відзвітував про зниження прибутку в другому кварталі.

Банк також заявив, що за півроку втрати його інвестиційного підрозділу через помилкову стратегію досягли 5,1 млрд доларів.

Як повідомлялося, втрати світових банків через маніпуляції можуть сягнути 22 мільярди доларів.