Вартість кредитів у євро виявилася нижче доларових вперше з 2008 року

П'ятниця, 20 липня 2012, 17:08

Вартість запозичення в євро на три місяці опустилася нижче процентної ставки за доларовими кредитами вперше за останні чотири роки.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на Bloomberg.

Міжбанківська процентна ставка EURIBOR для тримісячних позик 20 липня впала до рекордних 0,451% річних, а LIBOR знизилася до 0,452%.

Таким чином, EURIBOR виявилася нижче LIBOR вперше з 3 січня 2008 року.

EURIBOR, яка встановлюється за результатами щоденних опитувань 43 банків, що входять в Європейську банківську асоціацію (EBF), упала на 19 базисних пунктів після того, як Європейський центральний банк (ЄЦБ) знизив базову процентну ставку і ставку за депозитами з метою стимулювати кредитування реального сектора економіки.

EURIBOR знижувалася дев'ять робочих днів поспіль після рішення ЄЦБ, прийнятого 5 липня, тоді як доларова LIBOR в цей період залишалася практично незмінною.

"Міжбанківські ставки чутливі до змін базових процентних ставок центробанками, і спостережуване падіння EURIBOR є результатом зниження ставки за депозитами ЄЦБ, - зазначив аналітик найбільшого міжбанківського брокера в світі ICAP Plc Кріс Кларк. - Доларова LIBOR тим часом залишається стабільною, що відображає рішення ФРС не змінювати рівень ставок".

Останній раз EURIBOR виявилася нижче LIBOR 18 грудня 2007 і не піднімалася вище останньої до січня 2008 року.