"Укрзалізниця" хоче на нові "модні" вагони 2 мільярди доларів

Четвер, 19 липня 2012, 12:02

Щоб оновити парк пасажирських вагонів, держпідприємству "Укрзалізниця" треба близько 2 млрд доларів.

Про це заявив гендиректор компанії Володимир Козак, передає ТСН.

"Сьогодні один пасажирський вагон із нержавіючої сталі Крюківського вагонобудівного заводу коштує близько 2 млн доларів. Для оновлення парку необхідно зробити закупівлі на 2 млрд доларів. Самостійно, без бюджетних коштів, залізниці не зможуть оновити парк пасажирських вагонів", - зазначив він.

Також Козак додав, що на сьогодні з усього парку пасажирських вагонів (близько 5000) лише близько 2000 відповідають сучасним стандартам якості та комфорту.

Як відомо, наприкінці червня глава Фонду держмайна Олександр Рябченко заявив, що об'єкти "Укрзалізниці" будуть приватизовані, але не на "класичних" для України умовах.

"Приватизація об'єктів "Укрзалізниці" - це досить масштабний процес, який розтягується в часі. Це дійсно новий напрямок приватизації, це не класична приватизація, коли продається, припустимо, контрольний пакет акцій. Тут необхідна реструктуризація. Але крок за кроком, виважено цей процес буде здійснюватись", - сказав він.

Пізніше головний залізничник Володимир Козак запевнив, що програма реформи "Укразалізниці", яка передбачена на 7 років, не передбачає приватизації підприємства.