У вересні уряд продовжить продавати газові ділянки

Вівторок, 17 липня 2012, 16:35

Міністерство екології та природних ресурсів планує оголосити конкурс на укладення угоди про розподіл продукції (УРП) щодо Слобожанської нафтогазоносної площі (Харківська область) на початку вересня 2012 року.

Про це в ході прямої телефонної лінії уряду за участю керівництва Мінприроди повідомив заступник міністра Дмитро Мормуль, передає "Українська енергетика".

"Після серпня, коли всі вийдуть з відпусток, на початку вересня ми спробуємо виставити цю ділянку на конкурс", – сказав він.

До того ж він уточнив, що терміни оголошення конкурсу можуть бути змінені у зв’язку з необхідністю розв’язання низки технічних питань.

Мормуль також зауважив, що наразі йде подача заявок на Скіфську та Фороську глибоководні ділянки Чорноморського шельфу, ними зацікавлений ряд іноземних компаній.

"Exxon Mobil звернувся за купівлею геологічної інформації", – зазначив він.

Нагадаємо, що за оцінками уряду, загальні інвестиції у Скіфську газоносну ділянку площею 10 тис кв. км оцінюються в 10-12 млрд доларів, капіталовладення у Фороську ділянку площею 9 тис кв. км - оцінюються у 8-10 млрд доларів.

Прогнозований щорічний обсяг видобутку газу на Скіфській площі становить до 3-4 млрд кубометрів, Фороській – до 2-3 млрд кубометрів.

Як повідомлялося, в травні 2012 року Київ вибрав іноземних партнерів у видобутку сланцевого газу.

На Олеському родовищі на заході країни їм стане Chevron, а на Юзівському, на сході, - Shell.