Світові ціни на нафту знижуються на тлі заяв Бернанке

П'ятниця, 8 червня 2012, 09:50

Світові ціни на нафту знижуються у п'ятницю на тлі заяв глави ФРС США Бена Бернанке про можливість негативного впливу на економіку країни боргової кризи в єврозоні.

Вартість липневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах у Нью-Йорку станом на 07:55 впала на 1,68 долара, або на 1,98%, - до 83,14 долара за барель, повідомляє агентство УНІАН.

Ціна липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зменшилася на 1,28 долара, або на 1,28%, - до 98,65 долара за барель.

Незважаючи на погрози з боку кризи в Європі, глава ФРС США вважає, що відновлення американської економіки продовжиться помірними темпами протягом найближчих кварталів, зокрема, завдяки зростанню споживчих витрат.

При цьому Бернанке не дав сигналу про можливість нових заходів щодо підтримки економіки, що ринки з песимізмом сприйняли.

Водночас, обмежити негатив на ринках допомогло рішення Народного банку Китаю, який уперше з 2008 року знизив ставки за депозитами і кредитами на 1 рік на 0,25 процентного пункту - до 3,25% з 3,5% і до 6,31% з 6,56% відповідно.

"Зниження ставок в Китаї - це хороші новини, але ми хочемо побачити більш рішучі заходи", - говорить консультант Prestige Economics LLC Джейсон Шенкер.