Близнюк хоче в 2013 році збільшити фінансування "іпотеки Януковича" до 2 мільярдів

Четвер, 7 червня 2012, 16:46

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства має намір ініціювати в 2013 році збільшення до 2 млрд гривень обсяги фінансування держбюджетом часткової компенсації процентних ставок щодо іпотечних кредитів для населення.

Про це повідомив глава відомства Анатолій Близнюк, передає "Інтерфакс-Україна".

"На наступний рік ми будемо говорити про те ж 1 млрд (витрати держбюджету в 2012 році) і 1 млрд на продовження цієї програми", - заявив Близнюк.

Міністр зазначив, що до Верховної ради внесено законопроект, який передбачає внесення до Бюджетного кодексу захищеної статті витрат по держкомпенсаціям громадянам процентної ставки.

Як повідомлялося, механізм здешевлення іпотечних кредитів вартістю не більше 16% річних, наданих на строк до 15 років в гривні, передбачає часткову компенсацію позичальнику фактично сплачених відсотків до рівня 3% річних за рахунок коштів держбюджету.

Раніше, 7 березня 2012 року президент Віктор Янукович в рамках соціальних ініціатив оголосив, що з травня 2012 року населення зможе взяти кредити за держпрограмою на купівлю житла під 2-3% річних у гривні терміном на 10-15 років.