Діяльність піраміди "МММ-2011" зупинили у Литві

Середа, 6 червня 2012, 20:06

У Литві припинено діяльність фінансової піраміди "МММ-2011" Сергія Мавроді.

Про це на спеціальній прес-конференції заявили співробітник Генеральної прокуратури Зенонас Бурокас і представник республіканського бюро кримінальної поліції Міндаугас Стравінскас, передає "Лєнта.ру" з посиланням на DELFI.

В ході розслідування діяльності "МММ-2011" були затримані п'ятеро людей.

У їх діях виявлені ознаки шахрайства, легалізації незаконно набутого майна і організації фінансової піраміди.

Генеральна прокуратура Литви в кінці березня почала розслідування у відношенні "МММ-2011", отримавши відповідне прохання від Центробанку республіки.

Затримання організаторів піраміди на території країни пройшли 4 червня.

Стравінскас заявив, що поліція також заарештувала майно "МММ-2011" на суму, яка покриє збитки, завдані потерпілим в результаті її діяльності.

За даними видання, проект Мавроді залучив від литовців вкладів на 1,5 мільйона літів (432,8 тисячі євро).

В республіці "МММ-2011" проводила агресивну агітаційну кампанію, зокрема, обіцяючи місцевим жителям щомісячний прибуток від 20% до 50%.

Варто зазначити, що в березні організатори піраміди були затримані і в Білорусі.

У квітні справу про незаконну діяльність "МММ-2011" було порушено в Молдавії.

Проект "МММ-2011" був запущений на початку 2011 року організатором найбільшої в Росії фінансової піраміди "МММ" Сергієм Мавроді.

Сам він не раз підкреслював, що його новий проект також є фінансовою пірамідою і що її вкладники можуть втратити всі свої гроші.

В кінці травня Мавроді оголосив, що реорганізує проект - різко знижує "прибутковість" вкладень, зроблених учасниками системи, скасовує бонуси для новачків і ліквідує "збиткові структури".

Ряд експертів визнали те, що відбувається з "МММ-2011" свідченням близького краху системи.

Як повідомлялося, Мавроді 31 травня 2012 року оголосив про створення нової фінансової піраміди, яка буде називатися "МММ-2012".