Рада "вивела" зелені інвестиції з-під дії закону про держзакупівлі

Вівторок, 5 червня 2012, 18:55

Верховна рада прийняла зміни до закону "Про здійснення державних закупівель", згідно з якими дія цього закону не поширюється на товари, роботи і послуги, закупівля яких здійснюється в рамках реалізації проекту зелених інвестицій.            

За закон про внесення змін, що стосуються закупівель товарів, робіт і послуг, необхідних для реалізації проектів цільових екологічних (зелених) інвестицій проголосувало 244 народних депутати, з 268, зареєстрованих в залі засідань, передає "Інтерфакс-Україна".           

Законопроект встановлює, що дія закону "Про здійснення державних закупівель" не поширюється на товари, роботи і послуги, закупівля яких здійснюється в рамках реалізації проектів цільових екологічних (зелених) інвестицій та пропозицій щодо здійснення заходів, пов'язаних з реалізацією таких проектів і виконанням зобов'язань сторін Кіотського протоколу по Рамковій конвенції ООН про зміну клімату за кошти, отримані від продажу частин встановленої кількості викидів парникових газів.            

В погоджувальній записці до законопроекту зазначається, що прийняття даного закону дозволить забезпечити виконання Україною зобов'язань і використовувати відповідно до законодавства до кінця 2012-го року в повному обсязі кошти, отримані від продажу частин, встановлених кількість викидів парникових газів, які передбачені ст. 17 Кіотського протоколу, в тому числі на реалізацію широкомасштабних проектів.