НБУ і Народний банк Китаю підписали угоду про свопи на 2,36 мільярда доларів

Вівторок, 26 червня 2012, 15:37

Національний банк України та Народний банк Китаю в вівторок підписали договір про валютні свопи на суму 15 млрд китайських юанів (2,36 млрд доларів).

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу китайського банку.

Згідно з умовами договору, сума постачання української валюти складає 19 млрд гривень.

Угода дійсна протягом трьох років, крім того, вона може бути продовжена за взаємною згодою.

Зазначена домовленість двох центробанків сприятиме зростанню експортно-імпортних операцій між країнами, розвитку інвестування та в цілому підтримання в них фінансової стабільності, зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, українська делегація на чолі з колишнім першим заступником голови НБУ Юрієм Колобовим в ході візиту в КНР у листопаді 2011 року домовилися про підписання угоди про проведення операцій валютний своп.

Угода надає можливість суб'єктам господарювання двох країн використовувати національні валюти для здійснення експортно-імпортних операцій та проведення розрахунків у національних валютах без залучення валют третіх країн.

Раніше з посиланням на джерело в НБУ зазначалося, що представники Нацбанку Україна домовилися з Народним банком Китаю про проведення свопів в національних валютах: китайська влада готова проводити своп-операції на весь обсяг товарообігу між двома країнами, але НБУ погодився на переклад в юані тільки третини розрахунків.