"Сбєрбанк Росії" розмістив євробонди на 1 мільярд доларів

Четвер, 21 червня 2012, 19:42

"Сбєрбанк Росії" розмістив 7-річні євробонди на 1 млрд доларів під 5,18% (орієнтовна прибутковість була в діапозоні 5,25-5,3%).

Про це розповіла людина, що знайома з підготовкою розміщення, передають "Ведомости".

Вирішено було розміщуватися сьогодні, незважаючи на коньюктуру, яка погіршилася, пояснює він: "Ринок євробондів продовжує залишатися нормальним".

За його словами, попит перевищив 3 млрд доларів, в основному інтерес проявили іноземні інвестори.

"Сбєрбанк Росії" повертається на ринок після п'ятимісячної перерви, зазначають аналітики Raiffeisen Bank International.

Вікно для російських позичальників відкрилося, говорять учасники ринку.

Активність на ринку первинних розміщень завмерла на початку травня: останні випуски 11 травня розмістили "Газпромбанк" і "АФК-Система", обидва по 500 млн доларів.

"Повне затишшя", заплановані раніше випуски емітенти відміняють і переносять на невизначений термін, розповідали інвестбанкіри з банків-організаторів.

Зараз ринок трохи заспокоївся, і в поєднанні з досить великим обсягом ліквідності, який зараз зібрався, це створює хороші можливості для розміщення, пояснює керуючий директор Goldman Sachs Альберт Сагірян.

Готовність російських позичальників вийти на зовнішній ринок зараз виросла дуже сильно, ми це бачимо по своїм клієнтам, підтверджує співкерівник департаменту ринків боргового капіталу Barclays Capital Ларс Фішер.

У понеділок п'ятирічні папери на 500 млн доларів розмістив РСХБ (під 5,3%).

Також йде розміщення річних еврокомерційних паперів "Газ промбанку", а обсяг і орієнтир по прибутковості зараз визначається, розповіло джерело, знайоме з деталями угоди.

"Газпром" оголосив про наміри розмістити 7-річні й 10-річні єврооблігації в липні в обсязі до 2 млрд доларів, в доларах або в євро; роуд-шоу розпочнеться 9 липня.

На вторинному ринку весь червень прибутковість стабільно знижувалася: починаючи з 5 червня спреди індексу російських корпоративних облігацій JP Morgan RUBI впали на 0,5 п.п.

Але нові випуски позичальники, тим не менш, розміщують не за кращими оцінками, вказують аналітики.