Microsoft позмагається з iPad

Понеділок, 18 червня 2012, 10:29

Корпорація Microsoft, яка поки що залишається на ринку мобільних пристроїв в ролі наздоганяючого, має намір представити в понеділок новий планшетний комп'ютер, який вона буде продавати під власним брендом.

За словами інформованих джерел, планшет розроблений на чіпах ARM Holdings і працює під управлінням новітньої операційної системи Windows RT, пише газета "Ведомости".

Microsoft традиційно випускала в основному програмне забезпечення, а розробку апаратних платформ залишала партнерам на кшталт Dell.

В даному випадку вона відійшла від колишньої стратегії, вирішивши діяти подібно до Apple (яка випустила поки що найпопулярніший планшет у світі iPad) і взяти під контроль розробку і маркетингове просування не тільки софту, але і самого пристрою.

В історії Microsoft вже були спроби випуску власних пристроїв, в тому числі і вдалі - наприклад, ігрова приставка Xbox.

Але випуск планшета експерти вважають ризикованою витівкою, в тому числі через ризик вступу у внутрішню конкуренцію з іншими розробниками мобільних пристроїв, які можуть вибрати операційну систему Windows RT.

"Планшети - пристрої порівняно дорогі, а ризик зазнати невдачі великий. Пропонуючи планшет на RT, Microsoft, очевидно, сподівається, що погіршення відносин з OEM-партнерами з лишком компенсується позитивним ефектом, якщо новинка виявиться хітом", - розмірковує аналітик IDC Крофорд дель Прете.