Відомство Колеснікова займеться регулюванням поштового зв'язку в Україні

Четвер, 14 червня 2012, 14:50

Президент Віктор Янукович передав Міністерству інфраструктури повноваження з регулювання поштового зв'язку в Україні.

Відповідний указ (№ 391) президент підписав 13 червня, передає "Інтерфакс-Україна".

Янукович вніс ряд змін в "Положення про Міністерство інфраструктури", затверджене указом президента № 581 від 12 травня минулого року.

Зокрема, положення доповнено пунктом про те, що Мінінфраструктури бере участь у формуванні та забезпеченні реалізації державної тарифної політики та політики держзакупівель у сфері надання послуг поштового зв'язку, а також вирішує питання готовності до функціонування мереж поштового зв'язку загального користування у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Міністерство також отримало право затверджувати порядок встановлення, оплати та використання тарифів на доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою.

Указ також передає ряд інших повноважень щодо здійснення державної політики у сфері поштового зв'язку.

У цьому ж указі президент позбавив повноважень з регулювання поштового зв'язку Адміністрацію Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації.

Нагадаємо, 6 квітня 2011 Держслужба зв'язку була ліквідована і її функції спочатку були покладені на Мінінфраструктури, а згодом на Адміністрацію Держслужби спецзв'язку і захисту інформації.