Фірташ закликає бізнес шукати компроміс з владою

П'ятниця, 25 травня 2012, 17:11

Верховна рада 24 травня прийняла законопроект № 9661-д, який регулює питання включення до складу поточних витрат підприємств збитків минулих років.

Про це заявив голова Федерації роботодавців Дмитро Фірташ в Сумах під час зустрічі з керівництвом області та понад 200 власниками та керівниками підприємств регіону, йдеться у повідомленні прес-служби Фірташа.

За його словами, в 2011 році українські підприємства задекларували близько 130 млрд гривень збитків, які виникли внаслідок падіння курсу гривні в 2008-2009 роках, а у судах різних інстанцій розглядається більше 600 спорів з цього приводу на загальну суму в десятки мільярдів гривень.

"Дивна ситуація - у підприємств збитки, а бізнес змушують заплатити податки з прибутку", - сказав Фірташ.

"Звичайно це проблема для держбюджету. Але потрібно знайти компроміс. Я вважаю, що це хороше рішення для бізнесу. Це показує, що влада готова працювати з нами і допомагати роботодавцям", - заявив Фірташ.

За його словами, з владою був знайдений компроміс, адже у 2011 році збитки відносяться до складу витрат у повному обсязі.

На думку голови ФРУ, федерація також домоглася прийняття близько 10 змін в Податковому кодексі.

Зокрема, формалізовані вимоги до дій податкових органів при проведенні документальних невиїзних перевірок, уточнено період віднесення до складу витрат нерозподілених видатків, внесено низку змін, що поліпшують процедуру адміністрування ПДВ.