Суд заарештував рахунки компаній Ігоря Єремєєва

Вівторок, 22 травня 2012, 16:13

Господарський суд Волинської області задовольнив вимоги ПАТ "Банк Форум" до групи компаній "Континіум" за кількома кредитними договорами, укладеними з ТОВ "Нафто-Кредит-Інвест" і ТОВ "Євротон".

Про це йдеться у повідомленні ЮФ "Ілляшев та Партнери", яка обслуговує ПАТ "Банк Форум".

Згідно з визначеннями суду, накладено арешт на грошові кошти на суму 240 млн гривень, які належать ТОВ "Нафто-Кредит-Інвест" і ТОВ "Євротон".

Відповідні судові акти опубліковані в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Всього до різних боржників, які входять до групи "Континіум", банком "Форум" та афільованою з групою Commerzbank компанією, до якої перейшли права вимоги на частину кредитів, виданих банком "Форум", подано тридцять позовів на загальну суму більше 60 млн доларів.

"Такий результат для нас був прогнозованим. Коли мова йде про захист кредитора від незаконних дій недобросовісних позичальників і поручителів, українські суди одностайні у своїх рішеннях", - коментують ситуацію в ЮФ "Ілляшев та Партнери".

Як відомо, ПАТ "Банк Форум" - банк, що знаходиться на 20 місці серед українських банків за версією НБУ, а його найбільший акціонером з 2008 року є німецький Commerzbank.

Співвласником групи "Континіум" є бізнесмен Ігор Єремєєв.

Група "Континіум" також контролює мережу автозаправок WOG.

Раніше повідомлялося, що співвласник групи компаній "Континуум" Ігор Єремєєв і голова ради директорів холдингу Group DF Дмитро Фірташ домовилися про реконструкцію Херсонського нафтопереробного заводу (ЗАТ "Херсонський НПЗ", що належить Єремєєву) зі створенням на його базі нафтохімічного виробництва.

А сам олігарх Фірташ нещодавно заявив, що незабаром придбає нафтопереробний завод і мережу заправок.