Британська компанія розпочала буріння на Полтавщині

П'ятниця, 18 травня 2012, 17:40

Британська нафтогазова компанія з активами в Україні Cadogan Petroleum plc 7 травня розпочала буріння свердловини "Загорянська-11" на Загорянському газовому родовищі у Полтавській області.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на інформацію компанії на сайті Лондонської фондової біржі.

Глибина нової свердловини сягатиме 5,16 км, завершити роботи над нею планується наприкінці другого – на початку третього кварталу 2012 року.

Крім того, компанія продовжує капітальний ремонт свердловин "Загорянська-2" і "Загорянська-8".

Як зазначають у Cadogan, результати тестування свердловин "Покровська-1" і "Покровська-2а" (Покровське газове родовище, Полтавська обл.) виявилися нижчими за її очікування.

Водночас, у компанії не виключають варіанту відновлення робіт на "Покровській-2а" у майбутньому.

Компанія планує надалі також реалізувати низку проектів на Бітлянському нафтогазовому родовищі (Львівська обл.), Пирківському газовому родовищі (Полтавська обл.) і Дебеславецькому газовому родовищі (Івано-Франківська обл.).

Як повідомлялося, раніше Cadogan припинила операції на свердловині "Покровська-2а" через заклинювання спускової колони під час спроби підняти її зі свердловини.

Нафтогазова компанія Cadogan здійснює розробку родовищ у Східній і Західній Україні.

Італійська Eni S.p.A купила в Cadogan 30% у Pokroskvoe Petroleum BV і 60% - у Zagoryanska Petroleum B.V. (обидві Нідерланди) - компанії, що мають ліцензії на розробку відповідних нафтогазових родовищ в Україні.