Росіяни не хочуть платити за "Луганськтепловоз" через Григоришина і Коломойського

Вівторок, 20 липня 2010, 17:21

Російська компанія "Брянський машинобудівний завод", яка перемогла у конкурсі з продажу акцій ВАТ "Луганськтепловоз", відмовляється перераховувати кошти на рахунки Фонду держмайна.

Про це на прес-конференції заявив голова ФДМ Олександр Рябченко.

"Вони зараз бояться перераховувати гроші через те, що існує рішення суду з приводу повернення Україною 800 мільйонів застави за продажем Одеського припортового заводу. Росіяни бояться, що коли вони нам сплатять 410 мільйонів, то їх гроші підуть не їм", - зазначив голова відомства.

За його словами, у російської компанії є "певний острах" через те, що зазначені кошти може бути повернено компанії "Фрунзе-Флора" Костянтина Григоришина і підприємству "Нортіма" Ігора Коломийського.

Реклама:

"Вони не хочуть втратити гроші. Але це не наші повноваження, а урядові. Якщо Кабмін щось прийме, ми обов'язково виконаємо. Загалом, вони не відмовляються від того, щоб стати власниками "Луганськтепловозу", - підкреслив чиновник.

На запитання журналістів щодо повенення різниці у сумах повенення

Як відомо, росіяни очікують від української сторони компенсації коштів за попередню купівлю акцій компанії "Луганськтепловозу", що було визначено рішенням Господарського суду Києва.

При цьому Фонд держмайна подав касацію на рішення суду щодо виплати додаткових 58 мільйонів доларів компенсації і висловив упевненість, що Фонд обов'язково виграє цю справу.

Раніше Рябченко вже заявляв, що після продажу "Луганськтепловозу" учасникам приватизаційного конкурсу з продажу ОПЗ можуть повернути 800 мільйонів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!