"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

За рахунок "Луганськтепловозу" ФДМ хоче розрахуватися з боргами

Четвер, 27 травня 2010, 08:49

Учасникам приватизаційного конкурсу з продажу ОПЗ можуть повернути 800 млн. гривень після продажу "Луганськтепловозу".

Про це заявив глава Фонду держмайна Олександр Рябченко в ефірі "5 каналу".

"Ці гроші просто відсутні. Можливо з "Луганськтепловозу", це є перший продаж, який буде за три тижні, і треба просто повернути, врахувати в конкурсі ці гроші, які держава заборгувала", - зазначив він.  

Рябченко розповів, що його відомство кожен тиждень подає платіжне доручення до держказначейства, щоб повернути ці гроші з рахунку Фонду: "Вона не виконується, ця платіжка. Зрозуміло, що попередній уряд ці гроші вже витратив, то не є секрет великий".

Реклама:

"Я сподіваюся, що їх повернуть, бо безумовно це один із елементів взаємодовіри уряду і інвесторів. Не тільки цих, а взагалі", - додав він.

Водночас, згідно з рішенням суду, після продажу "Луганськтепловозу" понад 450 млн. гривень має бути повернуто попередньому власнику заводу - російському "Трансмашхолдингу".

Як відомо, Фонд держмайна не повернув вчасно заставу двом учасникам аукціону з продажу Одеського припортового - ТОВ "Фрунзе-Флора" і ТОВ "Нортіма".

Натомість третій учасник, який представляв газпромівський "Сибур", отримав назад свою заставу в розмірі 400 млн. гривень.

Власником компанії "Фрунзе-Флора" є бізнесмен Костянтин Григоришин, а ТОВ "Нортіма" контролюється бізнесменом Ігорем Коломойським.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!