Компанія Фірташа не діставала вимог "Нафтогазу" розірвати контракти

Понеділок, 4 лютого 2008, 18:44
"РосУкрЕнерго" не діставало від Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" офіційних повідомлень про намір розірвати контракти на транзит природного газу по території України, а також на його збереження в підземних сховищах газу.

"Ми працюємо в рамках укладених контрактів. Мені невідомо про одержання компанією таких  документів від "Нафтогазу України", - повідомив прес-секретар "РосУкрЕнерго" Андрій Кнутов у понеділок.

Він відмовився прокоментувати останні заяви прем'єр-міністра Юлії Тимошенко про необхідність розірвання контрактів між "Нафтогазом" і газовим трейдером.

"Ми не коментуємо заяви політиків, тому що ми не займаємося політикою, ми займаємося бізнесом зрозумілим і прозорим", - сказав співрозмовник агентства.

Глава уряду 2 лютого повідомив, що українська сторона буде домагатися розірвання контрактів на транзит і збереження природного газу в ПГС, укладених раніше "Нафтогазом України" і "РосУкрЕнерго".

"Ми вважаємо, що ці угоди мають ознаки корупції, вони - антиринкові і порушують інтереси НАКу і держави", - заявила прем'єр-міністр.

Представник одного з учасників газового ринку України в понеділок пояснив агентству, що "Нафтогаз" і "РосУкрЕнерго", відповідно до умов чинних контрактів, можуть усього двічі змінювати тарифи на послуги тільки в однобічному порядку.

"При цьому, за взаємною згодою сторін, ставки плати за транзит газу і його збереження в підземних сховищах можуть переглядатися необмежену кількість разів", - сказав він, додавши, що "РосУкрЕнерго" так і не скористалося своїм правом знизити ці тарифи.

Інтерфакс-Україна