Іноземна готельна мережа збирається відкрити в Україні 15 готелів

Понеділок, 4 лютого 2008, 15:24

Корпорація "Астрон-Україна" дістала право на відкриття в Україні готелів Ramada Encore. У Києві й містах з населенням понад 200 тисяч людей планується побудувати 15 тризіркових бізнес-готелів на 80-200 номерів кожний.

Про це повідомляє видання "Комерсант-Україна".

Wyndham Hotel уклала ексклюзивний договір із Ukraіnіan Hotels LLC (входить у корпорацію Астрон-Україна - ред.) на розвиток в Україні 15 готелів Ramada Encore протягом 10 років.

За словами координатора проекту Сергія Кожухалова, ця угода була підписана ще в листопаді минулого року. Старший віце-президент Wyndham Hotel Group Іnternatіonal Олів'є Дюпонт заявив, що компанія має намір за 5-7 років стати лідером у сегменті тризіркових готелів в Україні.

Як зазначає газета, розвиток готелів за договорами франчайзингу - звичайна практика для проектів Wyndham за межами США. Торік стало відомо про вихід Ramada у Росію, де в партнерстві з компанією Mawy планується відкрити 10 готелів у спальних районах Москви.

В Україні Wyndham також не планує бути інвестором проекту. Президент банку Нрб-Україна (управляє рядом готельних об'єктів в Україні) В'ячеслав Юткін оцінює витрати на облаштування одного номера Ramada в $2,5 тис./кв. м. Таким чином, 15 готелів можуть обійтися в $130-240 млн без урахування вартості землі.

Для "Астрону-Україна", що працює в промисловому й енергетичному секторах, це перший проект у готельному бізнесі. За словами пана Кожухалова, зараз у розробці компанії перебувають дві земельних ділянки в Західній Україні.

Також повідомляється, що Ukraіnіan Hotels має намір будувати готелі на 80-200 номерів площею 3,5-6,5 тис. кв. м у Києві й містах із населенням понад 200 тис. людей. Їхнім управлінням займеться компанія, сертифікована Wyndham для роботи в Східній Європі й країнах СНД.

Мережа Ramada об'єднує 858 тризіркових готелів (із них 576 - у США). Входить у групу Wyndham Hotel Group (понад 6,5 тис. готелі), що управляє також мережами Super 8, Days Іnn, Wyndham Hotels and Resorts, Baymont Іnn & Suіtes, Wіngate by Wyndham, Travelodge, Howard Johnson, AmerіHost Іnn і Knіghts Іnn.