Тимошенко "відпрацьовує систему мотивацій" для військових-контрактників

Понеділок, 4 лютого 2008, 11:50

Уряд розробляє заходи стимулювання для залучення військовослужбовців у контрактну армію, заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко в інтерв'ю телеканалу "Інтер".

"Зараз ми відпрацьовуємо певну систему мотивацій, що дасть можливість країні залучити якнайбільше людей у контрактну армію. Проблема переходу на контрактну армію не в тому, що Україна не хоче. Коли я ознайомилася з останніми цифрами, я побачила, що люди в контрактну армію не йдуть, навіть за ті гроші, які пропонуються, а якщо вони й приходять, то не затримуються більше, ніж на 3-4 місяці", - сказала Тимошенко.

У той же час прем'єр-міністр не відповіла на запитання, чи буде весняний призов в армію на строкову службу останнім.

"Я працюю над цим сьогодні. Я працюю над тим, щоб моє слово, яке я скажу суспільству, було підтверджене справою", - уточнила вона.

Тимошенко також повідомила, що має намір продовжити дискусію з президентом про перехід на контрактну армію.

"Якщо уряд запропонує якісну модель залучення людей у контрактну армію, ми із президентом знайдемо взаєморозуміння", - вважає глава уряду.

Раніше заступник начальника Головного фінансово-економічного управління Міністерства оборони й колишній головний консультант Адміністрації президента Петро Батман заявив, що для прискорення переходу на контрактну армію з 2008 року потрібні 6 млрд гривень.

Президент Віктор Ющенко заявив, що 2009 рік буде останнім роком загального призову в ряди української армії.

УНІАН