Уже в 2008 році ціна на газ може перевищити $179,5 - RosUkrEnergo

Понеділок, 28 січня 2008, 16:12

Виконавчий директор RosUkrEnergo Дмитро Глібко не зміг гарантувати, що вартість газу для України в 2008 році залишиться на рівні $179,5 за 1 тис. кубометрів.

Про це пишуть "Економіческіє ізвєстія".

Він сподівається, що найближчим часом компанії вдасться врегулювати спірні питання з НАК "Нафтогаз України" та ЗАТ "УкрГазЕнерго", які стосуються виплати заборгованості за поставлене в Україну паливо.

"Це питання занадто політизоване. Я б не хотів стати відправною точкою для подальших дискусій, які виведуть ситуацію в неконструктивне русло", - так Глібко відреагував на питання "Економіческіх ізвєстій" про можливу зміну ціни на газ для українських споживачів, через те, що RosUkrEnergo закуповує дороге російське паливо.

Він нагадав про заяву свого колеги Костянтина Чуйченка (виконавчого директора RosUkrEnergo), у якій говорилося, що "відбулося зниження обсягів постачання природного газу із Центральної й Середньої Азії у зв'язку з аномально холодною погодою".

Раніше прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що прийшов час для перегляду транзитних ставок для транзиту російського газу в Європу через Україну.

21 січня екс-глава "Нафтогазу" Олексій Івченко заявив, що ціну на транзит російського газу потрібно підняти до 2,3 долара за 1000 кубометрів на 100 кілометрів.