Країна "сьомих кілометрів"

Середа, 1 грудня 2010, 11:01
"Вони будують свою країну, створюють великий завод, а ви всі на ньому будете працювати", - говорила Наталія Королевська на Майдані. Так це саме те, чого не вистачає нашій країні!
Валерій Ломач, віце-президент Асоціації підприємств легкої промисловості "Укрлегпром", голова наглядової ради ВАТ "Текстерно"


Інновації в дії

Мас-медіа вивели людей на вулиці, бо хтось переплутав свободу слова з уседозволеністю. Звинувачуючи владу у корупції, непогано було б розповісти про корупцію власну: хто заплатив за всі ці ефіри та статті, коментарі та публікації, ток-шоу, які формували громадську думку.

Ніхто не говорить, що Податковий кодекс не має нічого спільного з проблемою, яку намагаються відстояти з допомогою простого народу. Мета виступів зовсім інша - руйнування України, грабіж і геноцид власного народу.

Хочете правди? Ось вона. З 1998 року указ президента про спрощення систему оподаткування став серйозною знахідкою для "схемо-техніків": з'явилося нове паралельне податкове поле, повний офшор. Жодна людина 200 гривень не вважає податком, це просто фікція. Це треба було максимально використати.

Використали. Спочатку взялися за торгівлю. Скільки кас у будь-якому супермаркеті - стільки СПД. Знахабніли до того, що на одній касі заведений товар від різних СПД.

Податкова адміністрація спочатку раділа: дають хабарі - не здіймаємо галас. Однак після створення юридичного механізму радість згасла: мало того, що не дають хабарі, так ще й податки не платять. Причина - пролобіювали шикарне роз'яснення податкової адміністрації про те, що комісійна торгівля не входить в обіг!

Значить, його можна наростити, але де взяти товар? Так з'явилася контрабанда.

Митнику не довелося торгувати трьома метрами кордону - ми самі понесли хабар, домовляючись про безподатковий проїзд. Самі побудували схему виведення товару на СПД - яке диво, йому не потрібні первинні документи. Самі стали труїти, дурити і грабувати через мережі реалізації власний народ.

У тямовитості українцям не відмовиш, і посади на митниці подорожчали. Хто покупці? Вчорашні "спдшники", які знають, як легко йдуть гроші у руки на хабарах. Більш того, вони уже вимагають не хабар, а частку в прибутку.

Кульмінація процесу: "народний" президент Віктор Ющенко призначає на посаду голови Держмитслужби вінницького контрабандиста, який має чудовий послужний список - десятки кримінальних справ за фактами контрабанди.

Не слід кричати, що країну поглинула корупція, бо кримінальна відповідальність стосується і тих, хто дає.

У минулу п'ятницю група представників страйкуючих на Майдані запропонувала узаконити товарні залишки у розмірі 30 мільйонів гривень на одного СПД! Це 6 трильйонів гривень! Панове олігархи, вам не здається, що пора на паперть милостиню просити? Навіщо вам ваші заводи, банки та інший головний біль?

Ось де розмах! ВВП України у 2009 році - 914,7 мільярда гривень, бюджет - 272,9 мільярда гривень. Отже, це семирічний валовий продукт, двадцять річних бюджетів!

Про який розвиток ви говорите? Про розвиток китайський, пакистанських і турецьких залишків чи польської свинини? Дожилися до китайського часнику!

Бідним чиновникам і вкрасти нема чого з бюджету порівняно із заявленими цифрами. Ось він, другий світ. А ви, простачки, стійте на мітингах і переживайте про голодні сім'ї. Не вистачило помаранчевої революції? Нічому життя не навчило?

Податковий кодекс - це просто єдиний кодифікований документ. Це те, з чим можна боротися, а не десятки законів, які неможливо переписати одночасно. Приклад - ліцензії на міжнародні перевезення. Їх скасували, але ніхто не їде, бо в інших актах вони присутні. Для юристів це "колізія", а для власника вантажівки - голодна смерть.

Права податкової адміністрації не подобаються? Так вони не розширені, вони вперше в новітній історії Україна зведені в один документ! Люди добрі, а як же ви працювали досі? Ці права у податківців є сьогодні, були вчора і позавчора.

А якщо хочете правди, то вона інша, гірка. Ви створювали свій добробут за рахунок реалізації контрабанди та несплати податків і внесків до Пенсійного фонду. І податківці нічого не могли з вами зробити.

Однак у новому Податковому кодексі з'явився один малесеньких папірець: первинний документ. А це вже велика проблема - на контрабанду їх просто не існує. Це і є справжня причина мітингів і страйків.

Саме це слід було обговорювати у медіа, а не ту маячню, яка протягом двох місяців звучала з вуст "великих" експертів, які у своєму житті навіть іржавого цвяха не забили власними руками.

"Вони будують свою країну, створюють великий завод, а ви всі на ньому працюватимете", - говорила Наталія Королевська на Майдані. Так це саме те, чого не вистачає нашій країні!

І якщо президент Віктор Янукович зуміє це зробити, то він стане Президентом з великої літери, який створив Україну не як номінальну пляму на карті, а як справді економічно потужну країну.

І тільки тоді світова спільнота буде мати за честь прийняти таку країну до своїх лав. А країна "сьомих кілометрів" нікого не цікавить.

Якщо уряд цього не розуміє і в черговий раз піде на поступки чорній економіці, місце на Майдані не буде пустувати: всі, хто любить Україну, будує майбутнє своєї країни для своїх дітей, повинні вийти на вулиці і перемогти.

Я не хочу в гімні чути слова: "Ще не вмерла Україна". Я хочу, щоб гімн сповіщав: "Ніколи не вмре Україна".