Фінансовий апокаліпсис відміняється!..

Середа, 15 жовтня 2008, 14:42
Основа фінансової і будь-якої іншої стабільності України в нашому столітті буде базуватися саме на практично безмежних можливостях у сенсі задоволення потреб у їжі.


Інновації в дії

Ви вже, напевно, звернули увагу, що протягом усього року хтось невидимий веде постійну гру з нагнітання масової істерії в українському суспільстві? Зимою нам повідомляють, що наступне літо буде таке страшне, що "все згорить", а влітку переконують, що наступна зима буде така страшна, що вся озимина вимерзне і всі сади загинуть.

Навесні ніби-то будуть надзвичайно сильні і пізні заморозки, а восени сніг випаде вже у вересні місяці і лежатиме до травня. І так якісь невідомі сили діють протягом усіх 17-ти років незалежності України. На наступний рік ми вже забудемо, що замість обіцяних 50-градусних морозів у січні було 12 градусів тепла і біля автозаправок зацвіли квіти.

Тому будемо знову знаходитися в перманентному тривожному очікуванні якихось вселенських і регіональних катаклізмів. Навіщо це робиться, запитаєте ви? Тривожна, залякана людина здатна на безглузді вчинки, яких вона ніколи б не зробила¸ не знаходячись у стані афекту.

Ось вам приклади того, навіщо люди, яки володіють у нашому суспільстві засобами масової інформації, цілком усвідомлено помпують ніби мильну бульку масову істерію. Зазирнувши до газет й Інтернету, хочеться якомога швидше переселитися на якусь іншу планету. Взяти хоча б проект під фрівольною назвою "Найвідоміші українські маніяки".

Газети рясніють повідомленнями на кшталт того, що батько зґвалтував доньку, а син зарізав матір. Жодного повідомлення про безкорисливу любов чи дружбу. І не даремно. Люди у нас до смерті залякані масовим простатитом, як зовсім нещодавно не менш відомим енурезом.

І ось цьому на смерть переляканому "енурезнику" повідомляють, по секрету, звичайно, що сьогодні вже до вечора лусне такий то відомий банк. Або що за тиждень долар будуть продавати вже по 7 гривень. І він, бідний, цей долар купує по 6 гривень, щоб через місяць продати по 4.90. А на мільйонах таких "простатитів" можна "нагріти" вже мільярди доларів. Хіба не так?

Яка об'єктивна причина нинішньої "раптової" фінансової кризи? Що відбулося у світі апокаліптичного, щоб спричинити такі тектонічні зміни? Може, на Америку впав так давно очікуваний астероїд? Чи може, повністю вичерпані запаси нафти, газу і залізної руди?

Та більшості людства, яка спокійно обходиться дровами, такі проблеми, кажучи науково, "глибоко в носі". Чистої води глобальна фінансова афера з масового обкрадання "лохів". Так це ж очевидно, панове! Ну ось, скажімо, США виділили з державного бюджету 700, страшно сказати, мільярдів доларів, щоб підтримати власні банки. А кому вони у США належать? "Понял, да?"

В один момент, просто з повітря, дехто збагатів неймовірно. А скільки мільярдів доларів виділила Росія задля врятування "своїх" банків. І це при тому, що жоден з них не належить етнічному росіянину, і понад 70% усіх фінансових активів Росії знаходиться за кордоном. Що, донині не зрозуміли? Тоді вже вам нічого не допоможе.

Колись я очолював відділ геополітики і геостратегії в Науково-дослідному інституті українознавства. Я його і заснував, щоб мати змогу на науково-популярному рівні займатися просвітництвом серед українців.

У той час до інституту приїжджало чимало українців з діаспори. Один із американських українців і розповів мені дуже показову в сенсі даної публікації історію.

Його дружина працювала в одній фірмі, де дружила з дуже товстою, незграбною і не дуже розумною американкою єврейського походження, яку корінні американці абсолютно не сприймали. Дружили вони не як "хавири" і "гої", а як просто дві людини, що симпатизували одна одній. Потім ця товстушка вийшла заміж за банкіра і вони вже почали дружити родинами.

Одного вечора до друга Петра зателефонував друг Абрам і повідомив, щоб той негайно зібрав усі наявні в нього гроші, позичив скільки може і назавтра купив дуже дешеві акції однієї американської компанії. Наступного дня Петро так і зробив. Купив їх на 20 тисяч доларів.

Людина освічена, закінчив Гарвардський університет, цей Петро постійно слідкував за котируванням куплених акцій. Його здивуванню не було меж. Акції щомісяця зростали до неба. Нерви в нього не витримали, і коли ціна придбаних акцій зросла в десять разів, він їх продав. Заробив дуже багато грошей. Але друг Абрам продовжував телефонувати, запевняючи, що продавати акції ще рано.

Петрові соромно було визнати, що він продав акції, і він згоджувався. Через декілька місяців, коли ціна акцій зросла у 25 разів, Петро отримав від Абрама розпорядження завтра всі акція продати. А післязавтра ці акції вже нічого не коштували.

Ось так це все робиться. Абсолютно штучно підвищують курс і котирування, а потім так само, заробивши на "простатитах" мільйони і мільярди, цей курс знижують. А у "Петрів", які нічого не відають, просто не витримують нерви.

Я пишу все це не лише з просвітницькою метою. У нас дехто дуже хоче пустити всю українську землю на продаж. Кажуть "для дурних", що через це підвищиться ефективність її використання.

Земля - це найбільший ресурс української нації. А у нас її хочуть забрати, давши за неї папірці, які завтра самі ж знецінять до нуля. І залишимося ми і без землі, і без грошей.

Мене один громадянин Ізраїлю переконував, як то гарно, коли земля знаходяться у приватній власності. Я прикинувся "простатитом" і запитав, а яка частка землі країни Ізраїль знаходиться у приватній власності? Повідомляю: всі 100% земельних ресурсів Ізраїлю знаходиться і власності держави! А сільське господарство там - одне з найефективніших у світі. То, мабуть, причина не у формі власності, а в чомусь іншому.

2008 року ми зібрали просто величезний урожай зернових. І це при тому, що у нас урожайність у 3-4 рази менша, ніж у Німеччині чи Нідерландах на їхньому камінні і піску. Не дамо себе в черговий раз обдурити!

У ХХІ столітті основним ресурсом розвитку, та і самого існування людства, стане продовольство. Той, хто володіє цим ресурсом, володітиме світом.

Основа фінансової і будь-якої іншої стабільності України в нашому столітті буде базуватися саме на практично безмежних можливостях у сенсі задоволення потреб у їжі.

І це - цілком об'єктивні підвалини нашого добробуту і процвітання. Бо ж ні для кого не секрет, що площі сільськогосподарських угідь постійно зменшуються, а чисельність населення постійно зростає.