Асоціація платників податків України закликає не створювати ажіотаж навколо прийняття Податкового кодексу, а підійти до цього питання виважено та відповідально.

Середа, 24 березня 2010 —
Асоціація платників податків України підтримує рішення новоствореного уряду щодо активізації роботи над проектом Податкового кодексу та закликає не створювати ажіотаж навколо прийняття цього документу. Про це заявив перший віце-президент АППУ Василь Матійчик, коментуючи заяву Сергія Тігіпка з приводу прийняття Податкового кодексу впродовж 3-4 місяців.
«Асоціація платників податків України давно наполягає на необхідності розробки та прийняття Податкового кодексу, проте обов‘язковою умовою для прийняття такого довгоочікуваного документу має бути консультування з громадськістю, обговорення з представниками малого, середнього та великого бізнесу. Тільки за таких умов платники податків та держава отримають законодавчі правила чесної гри, а разом з тим, і меншу кількість податків, нижчі ставки та узгоджені між собою норми податкового законодавства», - зазначив перший віце-президент АППУ. Крім того, Василь Матійчик позитивно оцінив позицію уряду щодо коригування вже існуючих проектів документу через зміни в економічному середовищі, які вкотре підтвердили неефективність існуючої податкової системи. Він повідомив, що Асоціація направила на затвердження до Міністерства фінансів України кандидатуру представника від АППУ, яка ввійде до складу робочої групи щодо редагування положень Податкового кодексу. «Звичайно, якщо все буде саме так, як запевняє Прем‘єр-міністр, і всі редакційні правки представників бізнес-середовища та громадськості будуть враховані, то найближчим часом Україну можна буде привітати з прийняттям Податкового кодексу»,- резюмував Василь Матійчик.
Реклама: