Коментар Голови Правління VAB Банку Петра Барона «Зміцнення курсу гривні на міжбанку – результат проведення валютних аукціонів НБУ»

Четвер, 10 вересня 2009 —
Петро Барон, Голова Правління VAB Банку
Зміцнення курсу гривні на міжбанку – результат, перш за все, проведення валютних аукціонів НБУ для покриття потреб юридичних осіб, прокоментував ситуацію на ринку Голова Правління VAB Банку Петро Барон. Сьогодні, у четвер, буде проведено наступний аукціон, що, на думку експерта, посприяє подальшому зміцненню гривні.
Як вважає пан Барон, проведення Нацбанком валютних аукціонів, без обмежень мети покупки, в першу чергу знизило попит на міжбанку, а також викликало позитивне психологічне очікування зміцнення національної валюти, що в свою чергу, вплинуло на зниження курсу долара по відношенню до гривні. В цій тенденції варто враховувати той факт, що основна частина заявок на купівлю іноземної валюти була зміщена з МВРУ на аукціон НБУ, в результаті чого ми спостерігали значне підвищення пропозиції іноземної валюти над попитом, що посприяло зміцненню національної валюти до рівня 8,40. Якщо НБУ задовольнить більшість заявок щодо купівлі доларів США на аукціоні 10.09.09, можна передбачити, що ринковий курс також зафіксується на відмітці курсу відсічення аукціону.
Реклама: