Падіння індексу ПФТС нічого не означає?

Четвер, 4 грудня 2008, 19:21

За результатами торгів в четвер, 4 грудня, індекс ПФТС опустився на 0,82%, досягнувши рівня в 280,67 пункту, широкий UAI-50 впав на 0,52%, зупинившись на рівні в 23,72 пункту.

За всіма коштовними паперами, розміщено 70 операцій. Об'єм торгів склав 10 млн грн., з них 4 млн грн. дісталися ринку акцій, повідомляє видання FundMarket.

Ринок стоїть на місці як вкопаний. Орієнтирів немає і найближчим часом не передбачаються, навіть коли світові ринки як і раніше продовжують лихоманити від новини до новини. Все завдання вітчизняного ринку тепер звелося до вичікувальної позиції щодо стабілізації на зовнішніх ринках.

Героями з сьогоднішніх розпродажів вийшли акції ВАТ "Єнакіївського металургійного заводу" і ВАТ "Крюківського вагонобудівного заводу", які виросли на +0.12% і +1.52% відповідно.

Найбільшому зниженню піддалися акції таких підприємств: ВАТ "Укртелеком" (-6.79%), УКРАВТО (-12.63%), ВАТ "Сумське машинобудівне НВО ім. Фрунзе"  (-3.46%), Укрнафта (-1.79%), ВАТ "Азовзагалмаш" (-3.23%).

Найактивніше торги сьогодні минали за акціями ВАТ "Металургійний комбінату "Азовсталь" і ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" , якими здійснено 19 і 10 операцій, що склало практично половину всіх операцій за всю торгівельну сесію. Аналітики відзначають цю активністю як подальше виконання замовлення на скидання акцій.

З важливих подій, які сталися сьогодні, варто відзначити поголовне зменшення облікових ставок світовими центральними банками. Опустили сьогодні ставки як Англія на масштабний 1% до 2%, так і європейський Центробанк на рекордних 0.75% до 2,5%.

Значення ставки Банку Англії в 2% стало мінімальним з 1951 року. Нагадаємо, що до недавнього часу ставки ЦБ Англії були найвищими серед провідних економік світу.

Не обійшло стороною зниження ставок і Швецію, де тепер кредитувати центральний банк може під 2% річних.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!