"Сенс банк" після націоналізації збільшив портфель вкладів на 30 мільярдів

Середа, 24 січня 2024, 17:12 -
 
сенс банк

За пів року після націоналізації "Сенс Банку" портфель вкладів збільшився на 29,7 мільярда гривень, залишки коштів на рахунках юридичних осіб збільшилися на 121%. 

Про це повідомляє пресслужба банку.

Зазначається, що в період з 21 липня 2023 року по 22 січня 2024 року залишки коштів на рахунках юридичних осіб "Сенс Банку" збільшилися на 121% до 48,6 млрд грн. 

А загалом залишки коштів на рахунках бізнесу та фізичних осіб зросли на 29,7 млрд грн до 95,4 млрд грн.

Реклама:

Восени минулого року банк відновив кредитування бізнесу за пільговою держпрограмою 5-7-9% й зараз активно фінансує підприємців. Від моменту приєднання до програми у жовтні минулого року, кредитний портфель за програмою зріс на 30%. У листопаді банк доєднався до пільгової іпотечної програми "єОселя".

Протягом липня-грудня українці придбали у мобільному банку Sense SuperApp ОВДП та військових облігацій на майже 3,3 мільярда гривень, що становить 63% від річного обсягу купівлі держоблігацій у застосунку банку фізичними особами.

"Sense Bank успішно пройшов оцінку стійкості Національного банку та станом на грудень 2023 року не мав потреби у докапіталізації та виконував усі обов’язкові нормативи. За попередніми розрахунками, за підсумками роботи у 2023 році Sense Bank отримає прибуток понад 5 млрд грн", - резюмували у пресслужбі.

Реклама:

Нагадуємо:

Іноземні інвестори висловили зацікавленість в приватизації двох українських державних банків - "Укргазбанку" та "Сенс банку".

Реклама: