У Росії хочуть націоналізувати активи, які раніше належали Global Spirits Черняка - РосЗМІ

П'ятниця, 15 грудня 2023, 16:57 -

Мінфін Росії готується націоналізувати активи, які раніше належали міжнародному алкогольному холдингу Global Spirits Євгена Черняка.

Про це повідомляє російське видання "Ведомости" з посиланням на джерела. 

За даними видання, російський Мінфін готує відповідний проєкт змін і "питання перебуває у опрацюванні". 

За даними видання, йдеться про девʼять юридичних осіб, які нібито входять до холдингу Global Spirits. Зокрема, дистрибʼютор "Стандарт якості" (раніше – ТД "Мегаполіс"), група "Традиції успіху", якій належать заводи "Русский Север" і "Родник К", Феодосійський завод коньяків і вин, Кримський винний будинок.

Реклама:

Один зі співрозмовників видання розповів, що причиною націоналізації є те, що засновника холдингу, українського бізнесмена Євгена Черняка у Росії підозрюють у "фінансуванні тероризму" та оголосили в розшук. 

Оновлено.

"З 2014 р. Global Spirits не мав і не міг мати жодних активів у Росії, оскільки сама РФ у 2014р. наклала санкції на Global Spirits та заборонила постачання продукції. Крім того, 24 лютого 2022 р. Холдинг GS у судовому порядку відкликав ліцензії на розлив брендів GS у Росії та Білорусі. Швидше за все, що зараз вони зібралися націоналізувати активи, які раніше, до 2014 р. належали Global Spirits", - зазначили у піар відділі компанії.

Реклама:

Нагадуємо:

Суд Москви заочно заарештував українського бізнесмена, засновника холдингу Global Spirits Євгена Черняка у справі про "фінансування тероризму".

Росфінмоніторинг вніс до списку терористів та екстремістів українського бізнесмена, засновника міжнародного алкогольного холдингу Global Spirits та лікеро-горілчаного заводу "Хортиця" Євгена Черняка.

У 2020 році Черняк заявив у коментарі Forbes, що Global Spirits не веде бізнес у РФ вже понад чотири роки й не володіє жодними активами. 

Реклама: