На засіданні ставки обговорили підготовку енергетики до зими та захист об'єктів 

П'ятниця, 6 жовтня 2023, 20:16 -

На засіданні Ставки обговорили ситуацію за основними напрямами, доповіді командувачів, забезпечення снарядами та ППО, а також підготовку енергетики до зими. 

Про це повідомив у відеозверненні президент Володимир Зеленський.

"Друге питання Ставки безпосередньо пов'язане з нашою обороною, зі стійкістю нашої держави – енергетика, підготовка до зими, захист об'єктів і забезпечення електрикою і теплом, відновлення всього того, що пошкоджено російськими ударами та бойовими діями", – сказав він.

Реклама:

За словами Зеленського, "цієї зими російські терористи будуть знову намагатися знищити нашу енергосистему. Вони не здатні сприйняти думку, що Україну все одно не підкорять, але спробують зробити більше ударів та більше спроб обійти наш захист. Небезпеку повністю усвідомлюємо".

"Сьогодні на Ставці були доповіді військових та всіх посадовців, які відповідають за захист нашої енергетики і за тактику проходження зими. Зокрема, доповідали глава уряду, міністри, керівники енергокомпаній, представники сфери зв'язку, голови обласних адміністрацій. Усе, що стосується фізичного захисту об'єктів, відбудови, виконання наказів, порядку дій у разі надзвичайних ситуацій", – наголосив глава держави. 

Президент зазначив, що наступного тижня мають "зафіксувати" поточний стан у регіонах підготовки до зими. 

Реклама:

Читайте також: Друга зима під обстрілами: наскільки енергетика готова до зими

Економічна правда 

Реклама: