"Укрпошта" замовила розробку системи переказу грошей: витратять 82 мільйони

Понеділок, 16 жовтня 2023, 20:48 -

АТ "Укрпошта" за результатами тендеру замовило ТОВ "Компанія Профікс" транзакційну систему для забезпечення виплат пенсій, грошової та соціальної допомоги електронними засобами за 81,75 мільйона гривень. 

Про це повідомляється у системі "Прозорро", пише видання "Наші гроші".

Національний поштовий оператор замовив програмне забезпечення "Система термінових переказів Профікс" в базовій комплектації за 10,50 млн грн. 

Ще у 28,80 млн грн обійдеться його доопрацювання під потреби замовника. Технічна підтримка у формі оновлень протягом п’яти років коштватиме 18 млн грн - по 900 тис грн за квартал. 

Реклама:

Крім цього, 8,16 млн грн припадає на 8 500 людино-годин техпідтримки в формі консультацій по 960 грн, а 16,29 млн грн – на 15 тис людино-годин доопрацювання програмного забезпечення за окремими заявками замовника по 1 086 грн.

Програмне забезпечення являтиме собою єдину систему для реєстрації, виплати, супроводження та управління поштовими переказами від юридичних і фізичних осіб та ФОП, переказом коштів у рамках платіжної системи, приймання, обробки та перерахування платежів на користь третіх осіб, виплати пенсій, соціальних допомог, субсидій та пільг, а також формування звітності.

Очікувана вартість закупівлі складала 83,46 млн грн. На аукціоні найнижчу ціну 81,74 млн грн пропонувало ТОВ "Міддлвер Європа". Однак компанія не вказала в довідці про досвід стан виконання аналогічних договорів із ПУМБ та Акцент-Банком "виконано/частково виконано". 

Реклама:

Крім того, у відгуку від ПУМБ йшлося про співпрацю з "Middleware", а у відгуку від Акцент-Банк – про співпрацю із "Middleware Inc.", тоді як "Міддлвер Європа" було основним підрядником і розробником. 

Так, замовник (АТ "Укрпошта") відхилив "Міддлвер Європа" за неусунення недоліків за добу та обрав переможцем наступного учасника – "Компанію Профікс" із ціною 81,75 млн грн.

Київською "Компанією ProFIX" володіють польська "ProFIX Poland Sp. z o.o." та 13 українців. "ProFIX Poland Sp. z o.o." на чолі з Максимом Кубровським була створена 16 лютого 2022 року. 

Раніше, у 2016-2022 роках "Компанія Профікс" виграла тендери у НБУ та держбанків 13,37 млн грн.

Реклама: