Українське зерно почали експортувати через хорватські порти – Мінекономіки

Четвер, 7 вересня 2023, 12:49 -
 
gETTY images

Українське зерно вже пішло на експорт через хорватські порти - Україна готова розвивати цей торговий шлях, розширюючи можливості транспортного коридору. 

Про це заявила перший віцепрем’єр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко під час зустрічі з прем'єр-міністром Хорватіх Андреєм Пленковичем.

"Українське зерно вже пішло на експорт через хорватські порти. Дякуємо за таку можливість. Цей торговий шлях хоч і нішевий, але вже користується популярністю.

Ми готові його розвивати, розширюючи можливості транспортного коридору. Ми вважаємо, що цей логістичний маршрут буде відігравати важливу роль у двосторонній торгівлі між нашими країнами і після війни", - заявила Свириденко.

Реклама:

Також сторони обговорили важливість спільного вирішення питання експортних обмежень для українського експорту.

Крім цього, під час зустрічі піднімались питання прискорення локалізації виробництва техніки для розмінування.

"Також обговорили підготовку до конференції з розмінування, яка відбудеться в Загребі цього жовтня. Ця важлива подія має сприяти координації зусиль міжнародних партнерів, які спрямовані на розмінування нашої країни", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Водночас Пленкович запропонував допомогу Україні у розслідуванні воєнних злочинів, оскільки Хорватія має досвід в цьому. Йдеться про обмін досвідом і експертизою Хорватії зі створення інститутів спеціальних прокурорів та спеціальної поліції, які проводять розслідування скоєних під час війни злочинів.

Економічна правда

Реклама: