Україна й Молдова продовжили "транспортний безвіз" до кінця 2025 року

Четвер, 14 вересня 2023, 19:17 -

Україна та Молдова погодили продовження Угоди про лібералізацію вантажних перевезень між країнами до кінця 2025 року.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України у Facebook.

Зазначається, що угода передбачає можливість виконувати двосторонні та транзитні перевезення автомобільним транспортом без спеціальних дозволів.

Протокол із рішенням продовжити дію лібералізації підписали за результатами засідання українсько-молдовської Змішаної Комісії про міжнародне автомобільне сполучення 13-14 вересня.

Реклама:

"Можливість безперешкодно виконувати вантажні перевезення через територію Молдови є одним із інструментів налагодження та нарощення наших експортних можливостей. Окремо також вже працюємо питання верифікації всіх автобусних маршрутів між нашими країнами та спрощення процедури їх відкриття перевізниками.

Цінуємо співпрацю з Молдовою для економічного розвитку наших країн", - заявив віце-прем'єр-міністр з відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Попередню угоду про лібералізацію вантажних перевезень підписали у серпні 2022 року чинністю до кінця цього року - вона передбачала можливість продовження за згодою сторін.

Реклама:

У міністерстві нагадали, що наприкінці серпня Україна погодила "транспортний безвіз" з Норвегією - йдеться про можливість виконувати вантажні перевезення без дозволів для вантажівок стандарту Євро-5 та вище.

Загалом, українські перевізники мають спрощені умови вантожоперевезень до 35 країн Європи.

Економічна правда

Реклама: